آینه کاری در معماری ، آیینه کاری هنری کاملا اسلامی است و حاوی اشکال هندسی اسلامی می باشد. نور مطلق خداوند است و همین طور نور در اسلام سمبل هدایت مومنین از تاریکی و ظلالت معرفی شده است، پس بازخورد نور از آینه هایی با شکستگی های زیاد و طرح های متنوع علاوه بر ایجاد فضای زیبا، می تواند حس وحدت و یگانگی خداوند را نیز یادآور باشد.
با یک پست دیگر در رابطه با مقاله معماری در سایت مهندسی معمار نوین در خدمت شما عزیزان هستیم.
در مکان هایی هم که آینه کاری شده، اشکال هندسی آینه و حضور نور و تاثیر متقابل آن بر آینه ، فضای عرفانی خاصی را ایجاد کرده است که تاثیر گرفته از آیه های قرآن می باشد.
علاوه بر این ها آینه کاری در شاخصه های معماری مدرن نیز قابل بررسی می باشد، آینه کاری می تواند روشی برای جلوگیری از پژواک های متوالی صوت باشد. تغییر شکل، پرهیز از سطوح موازی و یا ایجاد شکستگی در سطوح صاف از پژواک های متوالی جلوگیری می کند.
آینه کاری در معماری
با بررسی آینه کاری توجه به این نکته که نور در معماری اسلامی ایران همیشه به منزله روشن کردن کامل فضای معماری بکار نمی رود و بلکه گاهی جنبه عرفان و تقدس به خود گرفته و جنبه های دیگر فضا چون رنگ و بافت را تحت تاثیر قرار داده و بر آنها تاکید می کند، بارزتر می گردد و استفاده از هنر آینه کاری مبین رسیدن کثرت به وحدت الهی می باشد
آینه کاری هنر ایجاد شکل های منظم در طرح ها و نقوش متنوع و با قطعات کوچک و بزرگ آیینه به منظور تزیین بین سطوح داخلی بنا است.
آینه در معماری ایران نماد اهورا مزدا است. که بازتاب روشنایی خدا را می توان در آن دید.
که در معماری اسلامی حکمت حضور خود را از آب گرفته که دیوار و سقف از آن پوشیده میشده و در نهایت فرد خود را درون یک تمامیت پاک در می یابد.
آینه کاری از هنرهای پر رونق دوره قاجار بوده که برای تزیین بناهای سلطنتی و زیارتگاهها بکارگرفته می شده. اوج هنر آینه کاری در ایران قدیم را می توان در دوره صفویه و قاجار جستجو کرد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.